Jun.K

Korece hanedan adı Kim.

Junsu ismiyle bilinen Kim Minjun sahne adı Jun.K olan sanatçı 15 Ocak 1988 tarihinde doğmuştur.JYP Entertainment’a bağlı 2PM isimli grubun ana vokalistidir.

12 Ekim 2012 tarihinde,Junsu kendi şahsi twitterında ailevi sebeplerden dolayı adını Minjun olarak değiştireceğini sahne adınınsa Jun.K olarak kalacağını duyurdu.

tumblr_mnvpo6r3AP1qclgfio1_1280

Gençliği

Güney Kore , Daegu’da doğan Minjun,DongA Sanat Okulun’un yayın/eğlence bölümüne derece ile kabul edildi.

Çıkış Öncesi

Şarkıcılıktan önce,Minjun çeşitli şiir yazma ve şarkı yarışmalarına girip kazanmıştır.O hem YG hem de JYP Ent. kabul edilmiştir,ancak kararını JYP Ent’la sonlandırmıştır.
Bu güne kadar Bigbang’in iki üyesi ile yakın arkadaşlığını devam ettirmiştir.

Müzik Kariyeri

Grup Çalışmaları

4 Eylül 2008 tarihinde Minjun ( Bilinen adı Junsu) 2PM’in diğer 6 üyesi ile birlikte ,ilk albümleri “Hottest Time of the Day.” den  ”10점 만점에 10점” (“10 Points out of 10 Points”) (10 üzerinden 10) şarkısıyla çıkışlarını yapmıştır.

Solo Çalışmaları

7 Ekim 2011 tarihinde Minjun,sahne adı Jun.K’i kullanarak çeşitli müzik sitelerinde kendi çalışması olan Alive isimli ilk solo teklisini yayınladı.Onun resmi müzik videosu 10 Ekim 2011 tarihinde 2PM’in resmi Youtube kanalına yüklendi.Onun solo teklisi Cyworld başta olmak üzere çeşitli listelerde ilk sıraya kadar yükseldi.

Onun diğer eserleri “HOT“, “Sunshine” ve“Don’t Go”. Minjun ayrıca San e’nin şarkısı B.U.B.U’da yer aldı  ve Jung Woo ile beraber Tok Tok Tok şarkısını seslendirdi.2011 yılında G20 Seul zirvesinin kampanya şarkılarından biri olan Lets Go’nun seslendirildiği grubun içerisinde yer aldı.Şarkı Korenin hit albümleri içerisinde olan 2PM’in albümünede dahil edildi ve resmi olarak yayınlanmadan önce  ‘Recochoku’  zil sesi indirme sitesinde yayınlandı.Jun.K’in solo teklisi Alive sitenin indirme servisinin günlük listesinde ilk sırada yer almayı başardı.

JYP şöyle bir açıklamada bulundu ”Jun.K’in 4.şarkısı Alive onun eşsiz müzik dünyasını dahada derinden sergileyecek.Bu şarkı sanatçımızın cazibesini dahada öne çıkarıyor.Asya müziğinin önde gelen temsilcilerinden 2PM’e sevginizi göstermeye devam edin”
Ayrıca Minjun Kore dizilerinden  ”I Love Lee Tae Ri” içinde bir şarkı hazırladı.Şarkının adı ”Love…Goodbye,” ( Aşk … Elveda”) ve bu şarkı erkek baş rol için ayarlandı.Orkestra ve klasik gitar eşliğinde söylenen bu şarkı Minjun’un üstün şarkı becerilerini gösteriyor.

Oyunculuk

Minjun’un 2AM’den Changmin ve Wonder Girls’ den Yenny ile birlikte 3 Silahşörler isimli müzikalde yer alacağı duyurulmuştur.

Kişisel Yaşam

Minjun 1,80 m boyunda 68kilogram ağırlığındadır.O Korece,başlangıç düzeyinde İngilizce,ve birazda Japonca konuşabiliyor.Hobileri arasında beste yapmak,moda ile ilgilenmek,çeşitli aksesuar ve ayakkabıların koleksiyonunu yapmak var.24 şubat 2011 tarihinde,4.sınıf öğrencisi olarak Dong-Ah Enstitüsü Sahne Sanatları lisans programına kabul edilmiştir.Ayırca Minjun budisttir.

Bestelediği Şarkılarcapture-20130728-030710

Kaynak:wikipedia
Türkçe Çeviri:Umay@2PMTurkey

2 thoughts on “Jun.K

  1. Gerçekten bu site gittikçe gelişiyor. ^^ Henüz yeterli ilgi göremediğinizin farkındayım, umarım zamanla düzelir.Çok teşekkür ederiz.Sonra ki üye yazısını bekliyorum. ^^

Yorum bırakın