Ok Taecyeon

Korece hanedan ismi Ok.

27 Aralık 1988 doğumlu olan Ok Taec-Yeon,bilinen adı Taecyeon olarak,Koreli erkek müzik grubu 2PM’in ana rapçilerindendir.Taecyeon aktörlüğe 2010 yılında Cinderella’s Sister giriş yaptı ve ardından KBS dizisi Dream High’ta ana karakter rolü ile ekranlara geldi.

Gençlik Yaşamı

Taecyeon,Seul Güney Kore’de dünyaya geldi,ancak 10 yaşına geldiğinde,annesi babası ve küçük kız kardeşi Jihyen ile birlikte ,Greater Boston Bölgesinde küçük bir kasabaya göç ettiler.Taecyeon   Bedford Lisesinde Kore’deki kariyeerine başlamadan önce Satranç Kulübü, Jazz Band, JV Futbol Takımı ve Ulusal Onur Topluluğu gibi çeşitli klüplerde aktif olarak çalıştı ve orada 7 yıl boyunca yaşadı.Taecyeon Seul’deki Gel In Lisesinden mezun oldu  ve Dankook Üniversitesinde İşletme Yönetimi okudu.Ayırca Taecyeon Korece,Japonca ve İngilizce bilmektedir.

Çıkış Öncesi

Kız kardeşi Jihyen internet üzerinde sörf yaparken  farkettiği JYP’in ses yarışmalarına katılması için abisini ikna etti.Katılmaya her ne kadar isteksiz yaklaşsada 17 yaş gününde New York’e gitti.Bir hafta sonra final için 35 kişi arasına seçildi ve bir sonraki aşama için Kore’ye çağırıldı.İlk olarak Taecyeon model olarak seçildi, ancak o dans hakimiyetinin iyi olduğunu ve şarkı söylemesini dinlemelerini istedi.Sonunda o bir düzine finalist arasına seçildi ( Gelecekteki grup arkadaşları junho ve Chansung dahil olmak üzere ) Superstar Survival’de rekabet ettiler , ancak yarışmaya ilk veda eden kişi oldu.

Müzik Kariyeri

2008 yılında Taecyeon , One Day adlı bir erkek grubun üyesi olmak için 13 stajyerin sıkı bir eğitim aldığı Mnet Hot Blood Men’de yer aldı. One Day 2AM ve son üye olarak Taecyeon’un alındığı 2PM olmak üzere 2 grup olarak ortaya çıktı. Hot Blood’ın televizyonda yayınlanmadından 6 ay sonra 2PM, Hottest Time of the Day’in ilk bölümünden “10 Points out of 10 Points” (“10점 만점에 10점”) singleları ile 2PM çıkış yaptı. Ama yükselen Kore Müzik piyasasındaki başarıları ikinci bölüm olan 2:00PM Time For Change’e kadar sürmedi. Bu zamana kadar 2PM , 2 stüdyo albüm ve 3 bölüm yayınladı.

Solo Aktiviteleri

Taecyeon 2008 yılında Bada’nın 4.albümündeki  ”Yes I’m In Love” şarkısına ve  Baek Ji-Young’un 2009 yılında çıkan şarkısı My Ear’s Candy’de yer aldı.SBS ‘in müzik show programı Inkigayo’da Wooyoungla birlikte sunuculuk yaptı ve iptal edilmeden önce Family Outing 2  ’nun oyuncularından biri olarak belirlendi.

2010 yılında aktör olarak çıkışını KBS’in drama serisi Cinderalla’s Sister’da  Moon Geun-young  ve Chun Jung-myung yanında çıkışını yaptı.İkinci dizisi Dream High’da Jinguk rolünde yer aldı.Dizinin prömiyeri 3 Ocak 2011 tarihinde yapıldı.

2011 yılında Taecyeon Fuji TV ‘in pazar dizisi Boku to Star no 99 Nichi’de Japon aktör Nishijima Hidetoshi ve Güney Koreli aktris  Kim Tae Hee ile birlikte yardımcı oyuncu olarak yer aldı.Bu onun Japon dizisindeki ilk rolü idi.Taecyeon dizide bulunması ile ilgili şöyle yorumda bulundu : ” Bu benim Japon dizisindeki ilk rolümdü,böyle mükemmel bir oyuncu kadrosu ile ve harika bir ekip ile çalıştığım için gerçekten çok mutluyum.Gelecekte oyunculuğum için dilimi geliştirmeye çalışacağım”

2013 şubat ayında Taecyeon’un We Got Married programının Dünya Çapı sürümünde  Emma Wu ile birlikte bir çifti oynayacağı açıklandı.Nisan 2013 programında gösterime giren program sayesinde çift Güney Kore başta olmak üzere Çin ,Tayvan ve Güney Doğu Asya’da popülerlik kazandı.

Taecyeon Mavi Ayılarla Birlikte

2012 yılının başlarında,Taecyeon Dankook Üniversitesinden mezun olan arkadaşları ile birlikte dijital bir albüm üretmek için grup oluşturdu.Bu albümü,Taecyeon Mavi Ayılar ile Birlikte ekibi,2012/02/24 tarihindeki Dankook Üniversitesi yeterlilik sınavında yayınladılar.
Albümün çıkış parçası olan  “Wings (날개)”i Dankook Üniversitesi öğrencileri tarafından yazılmış ve düzenlendi,Taecyeon’sa kendi söylediği rap kısımlarını kaleme almıştı.İkinci şarkı Lee Gwangjo tarafından  yazılan  “A Night Like Tonight (오늘같은 밤)”  ve yine Taecyeon kendi yazdığı rap ile performansa dahil oldu.
Satışları  2012/02/29 tarihinde başlayan albümün tüm gelirleri üniversiteye bağışlandı.

6 Güzel Gün,Budokan Solo Sahnesi

25 Nisan 2012 tarihinde Taecyeon  ”Kiss” ve “After you’ve left me” şarkıları ile solo performansını sergiledi.Taecyeon bu şarkılarıda kendisi yazdı ve düzenledi.
Performans sergiledikten sonra Taecyeon kendi twitterında ”Millet kendi yazdığım ”Kiss” ve “After you’ve left me” nasıldı ?? kkk Kendi yazdığım düzenlediğim şarkılarla ilk sahnemdi ~~ Eğer dijital single yada CD olmazsa ,resmi fan kafemize yükleyeceğim söz kkk ” şeklinde bir tweet attı.

Hottest’lar İçin Ninni

18 Haziran 2012 tarihinde Taecyeon,2PM Resmi Fan Kafesine bir mesaj ile birlikte Hottest’lar için kendi yazdığı şarkının dinleme linkini bıraktı.Ayrıca Taecyeon şarkının mp3 formatında birde indirme linkini bırakmıştı.

Ordu ve Askerlik

9 Aralık 2010 tarihinde JYP Ent. temsilcisi, ”Taecyeon , Amerika’da kalıcı ikametgah vizesini teslim etmek istedi ve geçenlerde 1 Aralıkta Taecyeon , kalıcı ikametgah iptali için resmi teyit aldı. ” şeklinde bir açıklama yaptı.

Taecyeon askere alınmak için fiziksel muayeneden geçti ancak 2008 yılında geçirdiği kazadan ötürü omzunun çıkması , fiziksel sorunları nedeni ile sadece kamu personeli olarak askerlik yapabileceğini söylediler.Ancak Taecyeon etkin askeri görevini yapmak için tekrardan geniş çaplı bir fiziksel muayeneden geçmeyi düşünüyor.

JYP Temsilcisi şöyle bir açıklamda bulundu ” Taecyeon askeri görevini yerine getirmek istiyor.Ve Taecyeon şuanda aktif olarak hizmet etmek istiyor,bu nedenle yeniden fiziksel inceleme yapılmasını talep etti.Onun Yeonpyeong Adasının bombalanmasından etkilendiğini düşünüyorum,bu yüzden onun kararına saygı duyuyorum.Taecyeonun yaşı hala genç olduğu şimdilik için askere gitmeyecek.O hem şarkıcı olarak hemde aktör olarak çalışmalarına devam edecek bizlerde onu izleyeceğiz ” dedi.

Müzik Videoları

7 Ocak 2010 tarihinde oyuncu Yoon Eun Hye ve grup arkadaşı Nichkhun ile birlikte Cass Biralarının reklamında oynadı.Ayrıca 2PM ‘in ”Tik Tok” isimli şarkıda oynamasınada karar verildi.Taecyeon 8Şubat 2010 tarihinde yayınlanan müzik videoda 3 başrol oyuncundan biri olarak yer aldı .

Ayrıca Taecyeon 2010 Mayıs ayında grup arkadaşları Chansung & Nichkhun ve SNSD üyelerinden Yoona, Seohyun & Yuri ile birlikte Everland’s Caribbean Bay parkının tanıtım reklamında oynadı.

Kaynak:wikipedia
Çeviri:Umay@2PMTurkishFans

Yorum bırakın